Головна Новини Команда «VIP Тернопіль» втрапила у скандал через жарт про трансгендера

Команда «VIP Тернопіль» втрапила у скандал через жарт про трансгендера

Днями розгорівся скандал через один з номерів команди «VIP Тернопіль» в гумористичному проекті «1 + 1» «Ліга сміху». Гумористи висміяли співачку-трансгендерів Зіанджу, друзі якої згодом закликали телеканал і авторів номера вибачитися перед артисткою.

Прес-служба телеканалу «1 + 1» надала офіційний коментар, в якому зазначено, що «жарт на тему ЛГБТ-спільноти був не зовсім коректною».

«Ми поділяємо принципи і цінності толерантного суспільства і право кожного на гендерну самоідентифікацію, – йдеться в коментарі. – У своїх проектах “1 + 1” регулярно приділяє увагу, в тому числі, тем сексуальних меньшин і трансгендерів ».

Втім, вибачень на адресу Зіанджі від телеканалу так і не прозвучало.

Натомість співачка Зіанджа, раніше відома українським глядачам як учасник «Фабрики зірок» Борис Апрель, вчора відзначила свій День народження. У сторіз на її сторінці в Інстаграм артистка розмістила кілька дитячих фотографій, а потім – заява про те, що надалі не буде співпрацювати з телеканалом «1 + 1».

«У зв’язку з недавнім інцидентом і відсутністю офіційного вибачення, будь-яка подальша співпраця між мною і “1 + 1”

неможлива, – написала Зіанджа. – Відтепер цей канал у мене асоціюється з гомофобією та пропагандою обмеження прав ЛГБТ-людей ».