Головна Новини Коли і як на Тернопільщині будуть проводити випускні вечори

Коли і як на Тернопільщині будуть проводити випускні вечори

Випускні у школах Тернопільської області відбуватимуться тоді, коли це вирішить керівництво закладу. На педагогічних радах у кожному навчальному закладі вирішуватимуть в якій формі – очній чи дистанційній, проводитиметься свято.

Про це повідомила начальниця управління освіти та науки Тернопільської ОДА Ольга Хома.

“На Тернопільщині наближається закінчення навчального року і кожен навчальний заклад планує випускні вечори для учнів одинадцятих класів. Рішення про те, як вони будуть відбуватися, а саме дистанційно чи в очній формі, чи це буде лінійка з дотриманням усіх епідеміологічних заходів, приймають саме педагогічні ради навчальних закладів. Хочу зазначити, що якщо навчальний заклад вирішив провести випускний, то мають бути дотримані усі вимоги чинного законодавства, керівники можуть нести відповідальність за порушення протиепідеміологічних вимог. Тобто якщо буде якась скарга, то фахівці можуть приїхати з перевіркою на дотримання вимог карантину”, – зазначила Ольга Хома.

Неможливо чітко сказати коли в якому навчальному закладі відбудуться випускні і свято останнього дзвоника. Деякі керівники можуть продовжити навчання на кілька днів, щоб були дотримані вимоги законодавства.