Головна Новини Коли на Тернопільщину приїдуть більше 100 тисяч паломників

Коли на Тернопільщину приїдуть більше 100 тисяч паломників

Близько 100 тис. паломників очікують на прощі в Зарваниці цього року.   Про це повідомив 1 червня  під час засідання організаційного комітету з питань проведення Загальнонаціональної прощі  у с. Зарваниця Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій (Семенюк).

«Цьогоріч Загальнонаціональна проща приурочена 150-річчю коронації Зарваницької чудотворної ікони Пресвятої Богородиці, 125-літтю з дня народження Патріарха Йосифа Сліпого та молитві за мир в Україні. Ми очікуємо паломників з-за кордону та з різних міст України – з Києва, Донеччини, Херсонщини, Полтавщини, Вінничини», – наголосив Архиєпископ і Митрополит Василій.
Він повідомив, що у п`ятницю, 14 липня, вирушить колона прочан від Архикатедрального Собору НЗПБ. Впродовж руху паломників, їх супроводжуватимуть машини Державтоінспекції та швидкої допомоги. На маршрутах руху прочан будуть діяти в посиленому режимі медичні пункти, розташовані у стаціонарних медустановах відповідних сіл та селищ.
У суботу, 15 липня, Блаженніший Святослав  та кардинал Леонардо Сандрі зустрінеться з молоддю. Традиційно буде похід зі свічками до чудотворного місця.
«Зважаючи на те, що очікувана кількість паломників є доволі великою, а також на важливість цієї події, всі, хто причетний до організацій прощі мають докласти максимум зусиль, щоб забезпечити високий рівень її проведення», – зауважив голова обласної державної адміністрації Степан Барна.
Під час наради обговорили питання водопостачання, пожежної безпеки, охорони, волонтерів, ремонту доріг тощо. За підсумками наради голова обласної державної адміністрації дав відповідні доручення.