Головна Новини Коли медики Тернопільщини отримають обіцяні 300% зарплати розповів Володимир Богайчук

Коли медики Тернопільщини отримають обіцяні 300% зарплати розповів Володимир Богайчук

Начальник управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА Володимир Богайчук розповів про стан з поширенням COVID-19 в області. А також розповів, коли медики Тернопільщини, які лікують хворих на коронавірус,  отримають обіцяні урядом 300% зарплати.

Найперше Володимир Григорович розповів, про стан захворюваності на коронавірус в області. На Тернопільщині є 959 підтвереджених випадки COVID-19. Останніми днями спостерігається деякий спад захворюваності.

Позитивним є те, що на Тернопільщині найменша кількість летальних випадків по всій Україні і велика кількість тих, хто одужав після коронавірусу, повідомив Володимир Богайчук.

“Щодо заборгованості по виплаті зарплати медикам. 13 квітня відбулася сесія обласної ради і ми скерували частину коштів працівникам медичних закладів, котрі надавали допомогу хворим на COVID-19 у березні.

Вчора відбулася бюджетна комісія і ми спрямували 3 млн 400 тис. грн для того, щоб виплатити по три оклади медпрацівникам які допомагали хворим у березні.

Щодо виплат за квітень. Проблема у тому, що окрім проблем з поширенням коронавірусу, у нас ще й відбувається медреформа. Тож лікувальні заклади, які входять у першу хвилю і які не входять, але надавали медичну допомогу хворим на COVID-19 мають підписати контракти з Національною службою здоров’я. Там є три пакети. Так вони отримають доплату за квітень та травень місяць”, – додав пан Богайчук.

Джерело: Файне місто
https://www.facebook.com/fainemisto.tv/videos/2596077647316801/