Головна Новини Колектив ТДМУ вірить в Лілію Бабінець

Колектив ТДМУ вірить в Лілію Бабінець

10947554_334340263424397_1254681668_nНа фінішну пряму у виборчих перегонах на посаду ректора Тернопільського державного медичного університету вийшло два кандидати, серед яких і завідувач кафедри первинної медико-санітарної допомоги та загальної практики-сімейної медицини, професор Лілія Бабінець.

Ця мужня жінка, досвідчений клініцист, фахівець з сімейної медицини зможе демократично і мудро управляти вищим навчальним закладом. Попри вміння зрозуміти кожного працівники в неї вистачить достатньо сили волі, аби подолати гідру корупції і навести лад, аби виховувати майбутню медичну еліту на європейських засадах поваги до особистості та професіоналізму. Звичайно, в ТДМУ є багато досягнень. Лілія Бабінець неодноразово зазначала, що вона пишається тим, що фахівцем стала саме в Тернопільському медичному університеті.
Сьогодні вона одна з небагатьох жінок в Україні, котра ризикнула претендувати на високу посаду у медичній науковій спільноті. Лілія Бабінець з гідністю вистояла у виборчій кампанії і пройшла до другого туру виборів. Тепер перед нею стоїть серйозне завдання – з високо піднятою головою продовжувати боротьбу і впевнено йти до перемоги. У її сили щиро вірить колектив однодумців в ТДМУ.
Професор все своє життя присвятила медицині і науці. Свого часу вона обіймала посаду проректора. Її передвиборча програма є однією з кращих, адже написана за участю всього професорсько-викладацького, студентського та технічного колективів. Для цього вона звернулася до колег і детально вивчила основні проблеми університету.
Водночас Лілія Бабінець готова провести необхідні реформи та радикальні зміни в бік демократизації університету, як цього прагне колектив та й суспільство загалом. Вона, мабуть, єдина щиро прагне конструктивної співпраці заради досягнення позитивного результату. Позитивним прикладом керування вищим навчальним закладом жінкою можна назвати Катерину Амосову, яка стала ректором Національного університету імені О.Богомольця. Її перші кроки на цій посаді вже свідчать про суттєвий поступ. У пані Лілії також є все для того, аби скласти гідну компанію у плеяді яскравих жінок, а це рішучість і чуйність, мужність і милосердність, мудрість і виваженість, досвід і відсутність страху впроваджувати нові підходи.
Головним у своїй діяльності Лілія Степанівна вбачає дбайливе ставлення до кожного працівника, вмілу координацію діяльності багатотисячного колективу, а їй це як жінці властиво і природно досягти. Також вона планує подбати про забезпечення університету сучасним медичним обладнанням. На думку колективу, такий керівник додасть в наукову медичну спільноту доброту, вірність, правдивість, відсутність лицемірства, що стане запорукою успіху.