Головна Новини Колега Камінського “заміняв” затриманого в травні хабарника в корупційному ланцюжку?

Колега Камінського “заміняв” затриманого в травні хабарника в корупційному ланцюжку?

b1-img_4943У комунальному підприємстві Тернопільської обласної ради «Архбудсервіс» діяла налагоджена система «відкатів» за виконання тендерних робіт.

Сума так-званих відступних коливалася від 12 до 15% від загальної кількості виділених грошей. Про це «Тернополянам» повідомляють власні джерела у правоохоронних органах.

Депутат і керівник підприємства Андрій Козак хотів отримати незаконну вигоду за ремонтні роботи у місті ТернополіДепутат і керівник підприємства Андрій Козак хотів отримати незаконну вигоду за ремонтні роботи у місті Тернополі. Є підозри, що до цього злочину причетні високопосадовці з муніципалітету.

Як вдалося з’ясувати, одночасно велися переговори з багатьма учасниками тендерних торгів. Основним посередником у переговорах про «відкати» був якраз керівник профільного КП облради Андрій Козак. Зокрема, є інформація про те, що 30 тисяч, з якими затримали депутата, не є найбільшою сумою. Директор КП хотів отримувати вигоду у власну кишеню від всіх грошей виділених на його відомство.

Цікавим є і той факт, що Андрій Козак є близьким другом дитинства ще одного підозрюваного у хабарництві «свободівця» – заступника міського голови Тернополя Володимира Камінського. Подейкують, що свою роботу давні товариші завжди координували. Сьогоднішнє затримання є черговим доказом корумпованості обласної та міської влади, яку очолюють представники ВО «Свобода».

Ще одним кричущим фактом з біографії Андрія Козака, є те, що саме він забрав Володимира Камінського з зали київського суду, після оголошення ним запобіжної міри заступнику Надалу у травні цього року. Саме на автомобілі Козака Камінський приїхав у Тернопіль.