Головна Новини Козу водили: на Тернопільщині відбувся оригінальний аграрно-мистецький фестиваль

Козу водили: на Тернопільщині відбувся оригінальний аграрно-мистецький фестиваль

Так уже співпало, що у неділю, коли мусульмани всього світу відзначали свій Курбан-байрам із неодмінним символічним принесенням у жертву баранців, у райцентрі Козова на Тернопільщині проходило свято із зовсім іншим «ухилом» щодо рогатих.
Точніше — цілий аграрно-мистецький фестиваль «КозаФест», який відбувся там уже вчетверте, і щоразу його програма ставала все ширшою і цікавішою, пише  Україна молода
Цього разу було урочисте дефіле господарів зі своїми тваринами (участь взяло кілька десятків кіз як «хазяйських», так і фермерських), конкурс козячої краси, виставка козенят, «козиний квест», створення «козячого муралу» і ще ціла купа оригінальних розважальних заходів із «рогатим акцентом».
Водночас було організовано і виставку-продаж сирів з козячого молока та можливість поспілкуватися з фермерами, які спеціалізуються на розведенні кіз.
А головне — під час дійства було оголошено про започаткування спеціальної премії від організаторів фестивалю «За розвиток козиної ферми», якою стимулюватимуть селян, які заведуть як мінімум 10 кіз.
За словами директора фестивалю Михайла Забанджали, його мета не тільки розважальна, це ще й популяризація козівництва та сільськогосподарської галузі в цілому».
До речі, «КозаФест» не є комерційним і проводиться завдяки об’єднанню зусиль місцевої влади та аграріїв району.