Головна Новини Кого насправді варто боятися селянам з Циган?

Кого насправді варто боятися селянам з Циган?

Село Цигани Борщівського району намагаються перетворити на епіцентр чергового аграрного скандалу. Конкуруючі агрофірми не можуть поділити між собою прав на оренду земель в цьому селі, тому істину взявся встановлювати суд. Селяни стали заручниками ситуації і вже не знають, кому йняти віри. Адже люди, які перед місцевими мешканцями видавали себе за представників добре знайомого їм Агрохолдингу «МРІЯ», виявились насправді вже колишніми працівниками цієї компанії. Вони, ввівши в оману селян, підписали з пайовиками договори оренди на свою підставну фірму – «Борщівська аграрна компанія», яка до «МРІЇ» жодного відношення не має. Людей, які думали, що продовжують свою співпрацю саме з «МРІЄЮ», просто нахабно ошукали.

Тепер Агрохолдинг «МРІЯ» взявся у встановленому законодавством порядку відстоювати свої законні права на першочергове укладання договорів оренди в Циганах. Оскільки впродовж багатьох років обробляв цю землю і вкладав у неї чимало грошей – компанія вносила сюди свої міндобрива, виконувала ретельний обробіток сучасною технікою, виводила бур’яни та вирівнювала поля, справно виплачувала людям орендну плату та соціальну допомогу. А конкуренти просто нахабно захотіли прийти, як то кажуть, на все готове.

«Борщівська аграрна компанія» – це фірма, створена колишніми менеджерами «МРІЇ» Андрієм Науменком та Романом Миколаєнком «на замовлення» сім’ї Гут, якраз щоб віджимати мріївські землі. Зокрема, там працюють деякі колишні співробітники «МРІЇ», які «не прижились» за нового керівництва Агрохолдингу, і їх переманили до себе Гути. Користуючись довірою людей, ці шахраї переконали мешканців Циган перепідписати договори оренди своєї землі на «Борщівську аграрну компанію».

Але планам цих аферистів не судилося здійснитися, адже закон зовсім не на їхньому боці. Справа в тому, що саме Агрохолдинг «МРІЯ», а не будь-яка інша агрофірма, після закінчення терміну дії своїх договорів оренди землі по Циганах мав передбачене законом і договором переважне право на їх поновлення. Адже як орендар «МРІЯ» виконувала всі взяті на себе зобов’язання належним чином і жодних норм не порушувала. Це і стало предметом позову «МРІЇ» до суду.

Станом на сьогодні на користь «МРІЇ» вже винесено більше 20 рішень суду. Частина пайовиків відразу підтримала «МРІЮ», підтверджуючи правоту Агрохолдингу та відсутність претензій селян до цієї компанії. Після такого повороту подій аферисти з «Борщівської аграрної компанії» зрозуміли, що в правовому полі цілковито програють, і тому так активізувалися, що вдалися до брудних методів. Щоб відволікти увагу громади від своїх темних оборудок, Гути та їхні поплічники навіть розгорнули цілу інформаційну війну проти «МРІЇ» і її теперішніх законних власників. Не шкодують на це ніяких грошей – поливають «мріївців» брудом і вигаданими абсурдними звинуваченнями, маніпулюють громадською думкою через деякі ЗМІ, поки Агрохолдинг шукає правди по судах… Зокрема, закидають «МРІЇ» і те, що вона подала до суду на своїх же, а сама навіть не з’являється на суди. Насправді ж все з точністю до навпаки: «МРІЯ» подала в суд на «Борщівську аграрну компанію», представники якої жодного разу на суди не з’явилася. Суддя змушена була перевести слухання в заочне провадження, бо представники цієї самозваної фірми навіть повістки в суд не беруть: законні методи роботи для них чужі, вони звикли вирішувати питання рекетом та погрозами. До слова, «МРІЯ» скликала в селі Цигани збори пайовиків, адже крім «спірних» ділянок обробляє ще й інші поля абсолютно мирно згідно діючих договорів оренди свого ТОВ «Мрія Центр». Протягом двох днів перепідписувала договори оренди ошуканих пайовиків «Борщівської аграрної компанії» на себе. Після чого в село завітав вище згаданий менеджер Гут Миколаєнко в компанії молодиків спортивної статури, погрожував працівникам «МРІЇ», людям, які підписували з селянами документи. Станом на сьогодні кожен візит представників Агрохолдингу «МРІЯ» в Цигани демонстративно супроводжується «охороною» «Борщівської аграрної компанії» та їхніми погрозами. Тож кого насправді варто боятися селянам з Циган?

Ми отримали тривожну інформацію із сусідніх районів. Документи, які підсувають на підпис людям в селі Товстеньке Чортківського району ті самі люди, що керують «Борщівською аграрною компанією», виявилися не звичними селянам «Договорами оренди землі», за якими впродовж вже багатьох років пайовики привикли співпрацювати з орендарями, а зовсім новими і не баченими досі «Договорами емфітевзису» –договорами про надання права не тільки користування, але й володіння земельною ділянкою. Підписавши такий договір, пайовик вже не зможе впливати на передачу права оренди своєї ділянки. За допомогою саме такої схеми колишні менеджери «МРІЇ» готуються до зняття мораторію на торгівлю землею… Тож будьте вдвічі пильнішими!