Головна Новини Кого мобілізують “четвертою хвилею”?

Кого мобілізують “четвертою хвилею”?

6В.о. військового комісара Тернопільського обласного військового комісаріату, полковник Володимир Катинський. Розповів про особливості етвертої хвилі часткової мобілізації яка пройде з 20 січня 2015 року протягом 90 діб і закінчиться 19 квітня 2015 року.

Володимир Катинський зазначив, що мобілізації підлягають військовозобов’язані чоловіки, визнані придатними до військової служби.

«Після проведення медичного обстеження буде призов. Мобілізованих спрямують на військову службу до війська та в навчальні військові частини, навчальні центри, де протягом 50 діб вони будуть проходити підготовку. До 25 діб виділяється на індивідуальну підготовку, ще 25 діб – злагодження в підрозділі. Ми повинні дати можливість відпочити тим, хто знаходиться на передовій. Я думаю, після відновлення сил вони повернуться назад. Звертаюся до всіх свідомих: не бійтеся. На даний момент маємо потужне військове забезпечення формою, харчуванням та засобами індивідуального захисту», – підкреслив Володимир Катинський.

За його словами, четверта черга мобілізації триватиме 90 діб і буде проводитися з 20 січня по 19 квітня 2015 року.

«Проводитимуть мобілізацію в два етапи. Оповіщення, збір і проходження медичного огляду під час першого етапу, що починається з 20 січня і триватиме до 27 січня. Відповідно призов буде здійснюватися з 28 січня по 1 лютого. Оповіщення, збір і проходження медичного огляду під час другого етапу четвертої черги мобілізації буде проводитися з 19 по 26 лютого, призов триватиме з 27 лютого по 3 березня», – повідомив Володимир Катинський.

Він також додав, що не підлягають мобілізації чоловіки, які не придатні за станом здоров’я, виховують троє і більше дітей, або дітей-інвалідів І-ІІ групи, студенти вищих навчальних закладів, які навчаються на стаціонарній та заочній формі, священослужителі, зарезервовані підприємствами чоловіки, чоловіки, які виховують дітей без матері.