Головна Новини «Кишенькові активісти» на службі в аграрних махінаторів

«Кишенькові активісти» на службі в аграрних махінаторів

Чергове скандальне викриття псевдоактивістів-гастролерів, які за гроші беруть участь у замовних мітингах по всій Україні, зробило ГО «Всеукраїнське Об’єднання “Автомайдан”». Зокрема, автомайданівці вкотре закликали остерігатися «громадських» активістів-самозванців, які працюють «за викликом», беручи участь у сумнівних акціях протесту за відповідну ціну. Громадські активісти також нагадали, що з метою викриття таких «продажних шкур» ведуть спеціальний чорний список, куди заносять всіх осіб, які у власних корисних цілях використовують назви загальновідомих громадських рухів, у тому числі й ім’я Автомайдану, пише Обозрєватєль

Одним з таких «громадських діячів за викликом» із чорного списку активістів є Дмитро Карп. Його кишеньковий «Автомайдан Київ», який жодного відношення до справжнього Автомайдану ніколи не мав, гастролює по всій Україні, набиваючи кишені Карпа та його поплічників. Так, 3 листопада вищезгадані гастролери сколихнули та обурили своїм пікетом податкової громаду Тернополя. Місцеві журналісти та справжні активісти швидко «розкусили» самозванців та викрили  багато скандальних фактів про ТОВ «Мрія Агро Підгайці» – сільськогосподарське підприємство з Тернопільщини, яке було створене (менеджерами Гут?) під час дефолту агрохолдингу «Мрія» як компанія-клон для виведення з нього землі. На захист саме цього клону і був влаштований мітинг під будівлею тернопільської ДФС. За легендою від фейкових активістів, податківці «тероризують» аграрну фірму та «безпідставно» арештовують її майно. Насправді ж виявилось, що «Мрія Агро Підгайці» не лише здійснювала махінації із землею, але й ухилилась від сплати 3 млн грн. податків.

Готуючи у Тернополі підставний мітинг на захист «Мрія Агро Підгайці», його організатори самі ж і викрили свої справжні наміри. Вони терміново шукали людину з Тернополя, яка б погодилася (за винагороду, звісно) публічно під стінами ДФС зачитати заздалегідь підготовлену «юридичну довідку» щодо ситуації довкола підприємства та разом з іншими «активістами» віднести її в податкову. З цією пропозицією вони подзвонили людині, яка знала справжніх автомайданівців у Тернополі і, про всяк випадок, записала телефонну розмову на диктофон. Автомайдан виклав цю розмову у Facebook на своїй сторінці та закликав поширювати інформацію, щоб вивести шахраїв на чисту воду.

Журналісти вже встигли ідентифікувати «замовника» мітингу, який телефонував активістам. Вони розпізнали, що голос людини на записі дуже схожий на голос Дмитра Бабінчука, засновника та директора компанії «Профіт-Контроль», скандально відомої участю у рейдерських атаках на АТП та техніку агрохолдингу «Мрія».«Світитися» на різних пікетах Дмитро Бабінчук теж неабияк полюбляє. Був присутнім він і 3 листопада в Тернополі під будівлею податкової разом із пенсіонерами та студентами з інших областей України, крім Тернопільської. За інформацією очевидців, три автобуси та два буси з нібито “протестувальниками” були з київськими, львівськими, черкаськими, волинськими та івано-франківськими номерами, а “протестувальники”, за їхніми ж словами, теж були немісцеві (точно відомо, що були люди зі Львівської, Хмельницької та Київської областей). І, що найцікавіше, жодного обуреного пайовика «Мрія Агро Підгайці». Дивіться відео:

 

Показово, як подію висвітлив один із провідних телеканалів, легітимізувавши і штучний «Автомайдан Київ», і звинувативши ДФС у відсутності доказів для кримінального провадження. З приходом Єгора Бенкендорфа на посаду генерального директора каналу залишається тільки сподіватися, що новини не будуть висвітлюватися так односторонньо і викривлено.

А поки ГО «Всеукраїнське Об’єднання “Автомайдан”» закликало бути пильними і наголосило, що про всі анонси акцій, в яких справжні активісти беруть участь, Автомайдан пише на своїх офіційних сторінках у Facebook та Twitter.