Головна Новини “Китайці зрозуміли, що сидіти вдома – єдиний вихід” – кременечанка про відмінності...

“Китайці зрозуміли, що сидіти вдома – єдиний вихід” – кременечанка про відмінності карантину в Україні і Китаї

Кременечанка Світлана Дзюма уже понад шість років мешкає в невеличкому містечку на Сході Китаю. Там жінка одружилася, та виховує двох діток. Сьогодні Світлана перебуває у декретній відпустці.
Жінка вже неодноразово розповідала у соцмережах про те, що відбувається в Китаї під час карантину. І завжди просить не панікувати. Вірити, що все буде добре. І направду, сидіти вдома.
“Ми щороку намагаємось їздити на Батьківщину, на рідну Кременеччину. Однак, цього року гадали, що через ситуацію з коронавірусом, до нас прилетять батьки. А тепер не знаємо що буде і як. Адже для іноземців Китай закрив кордони”, – розповіла Світлана.
Жінка каже, що дуже хвилюється за здоров’я батьків. Адже, якщо порівняти карантин, який був у них, і як він проходить в Україні, то є чимало відмінностей.
“Нам увесь час повторювали, що все буде добре. Просили сидіти вдома, дотримуватись правил карантину. І ми в це вірили. Тих, хто порушував ті правила добряче штрафували. Людей без масок навіть могли забрати у відділок поліції. За завищення цін на продукти і медикаменти садили у в’язницю”, – додала жінка.
У провінції, де мешкає Світлана за час епідемії захворіли 800 осіб, зокрема у її містечку 44. Усі люди одужали.
Детальніше у відео Укрінформу