Головна Новини Керівництво “Тернопільобленерго” заробить на Закарпатті

Керівництво “Тернопільобленерго” заробить на Закарпатті

гроші«Закарпаттяобленерго» розтендерило 53 мільйони на оточення свого екс-директора та керівництва «Тернопільобленерго».

ПАТ «Закарпаттяобленерго» 17 березня за результатами тендеру уклало низку угод на будівництво та реконструкцію ліній електропередач загалом на 53,14 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».
Більшу частину коштів – 30,43 млн грн. – має отримати Закарпатське управління ПАТ «Електро». Власниками трьох найбільших часток фірми «Електро» за даними SMIDA є:
12% – ТОВ «Електро-Закарпаття», власники Михайло Костак, відомий як директор Закарпатського управління компанії, і Дмитро Славич. Останній також донедавна був співзасновником ТОВ «Електро-будсервіс», разом з Сергієм Ковачем, депутатом Закарпатської облради від Партії регіонів, сином колишнього народного депутата Василя Ковача (2012-2014р.р., обирався від Партії регіонів, 20 лютого 2014 р. з партії вийшов). До обрання в парламент Ковач-старший 13 років поспіль очолював «Закарпаттяобленерго», тобто замовника тендеру.
16% – ТОВ «Чечва», власники генеральний директор «Електро» Ярослав Тринцолин та Олексій Михайлович;
15% – ТОВ «Електромодерн», власники – Володимир Дмитраш (голова Тернопільського управління «Електро»), Петро Дмитраш, Олексій Овод, а також Олександр Прокопів, усіц з Тернополя.
Єдиним конкурентом Закарпатського управління було ТОВ «Елітар», саме воно виграло на цьому тендері 22,72 млн грн.
Фірму заснували у 2003 р. Віктор Подвірний, Володимир Єгоров, а також Мирослав Сененький, начальник Тернопільського міського району електричних мереж ВАТ «Тернопільобленерго» (очолює з 2000 р.). У 2007-2009 р. фірму в якості директора очолював зареєстрований з Сененьким за однією адресою Володимир Гумен. Людина за таким ім’ям та прізвищем також була відома як помічник голови правління «Тернопільенерго» з координації та контролю енергозбутової роботи РЕМ.
Наразі «Елітар» оформлено на Аллу Намаку та Марію Барчук. Остання на момент переоформлення була приписана на одній адресі з Оксаною Гумен, яка раніше проживала разом зі згаданими вище Володимиром Гуменом та Мирославом Сененьким.
Директором же наразі є Андрій Шуфлат, який також є власником ПП «Проф-Монтаж», де його партнером є та сама Оксана Гумен.
За останні п’ять років фірма «Елітар» отримала підрядів на 247,89 млн грн., практично всі – або від Закарпатського, або від Тернопільського обленерго.