Головна Новини Керівник рекламного холдингу організував схему розкрадання гумдопомоги

Керівник рекламного холдингу організував схему розкрадання гумдопомоги

СБУ повідомила про підозру організатору схеми розкрадання гумдопомоги на Львівщині: 3 тис. вилучених бронежилетів передадуть ЗСУ

За даними слідства, зловмисником виявився 42-річний керівник одного з рекламних холдингів України. Разом зі спільниками він організував завезення продукції військового призначення в Україну під виглядом гуманітарної допомоги.

Аби отримати дозвільні документи для безперешкодного перевезення амуніції через кордон, ділки вводили в оману посадовців ЗСУ. Зокрема, брали гарантійні листи від військової частини і ввозили спорядження.

А потім замість безкоштовної передачі на потреби ЗСУ продавали його, отримуючи прибуток.

У ході обшуків правоохоронці виявили три тисячі бронежилетів на суму близько 25 млн грн, які були завезені в Україну як гуманітарна допомога армії.

Після проведення експертизи вилучена амуніція буде передана на потреби ЗСУ.

Підозра організатору схеми оголошена за ч. 3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, що 6 червня 2022 року спецслужба викрила одного з виконавців вказаної протиправної схеми. Зловмисника було затримано на гарячому під час продажу партії бронежилетів. Детальніше за посиланням bit.ly/3HjSWIR

Викриття проводили оперативники СБУ спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону.