Головна Новини Керівник комунального підприємства на Тернопільщині перерахував собі 400 тисяч гривень

Керівник комунального підприємства на Тернопільщині перерахував собі 400 тисяч гривень

Оштрафовано за корупцію керівника комунального підприємства, що перерахував собі понад 400 тис грн за придбання палива

Працівниками УЗЕ в Тернопільській області, за погодженням з прокуратурою області, складено та направлено до суду протоколи про вчинення керівником одного з комунальних закладів Зборівського району правопорушень, пов’язаних з корупцією, передбачених ч.2 ст.172-7 КУпАП (вчинення дій, прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів).
Встановлено, що посадовець створив усі необхідні умови для укладення із самим собою в якості фізичної особи – підприємця кількох договорів на придбання паливно-мастильних матеріалів.
На підставі цих договорів посадова особа, як керівник комунального підприємства, упродовж 2017-2019 років підписувала платіжні доручення про перерахування собі, як підприємцю, кошти за поставлені паливно – мастильні матеріали на загальну суму понад 400 тис грн.
Постановою Зборівського районного суду, яка залишена у силі апеляційним судом, вказану особу визнано винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.2 ст.172-7 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
Прес-служба прокуратури Тернопільської області