Головна Новини Керівники християнських конфесій Тернопільщини просять лишити у школах християнську етику

Керівники християнських конфесій Тернопільщини просять лишити у школах християнську етику

Очільники християнських конфесій Тернопільщини закликали депутатів облради не скасовувати уроки християнської етики в школах області.
Як відомо, у травні цього року Міністерство освіти вирішило виключити їх зi шкільної програми начебто через звернення багатьох батьків про те, що предмет суперечить Конституції, пише Україн молода
Як повідомила пресслужба Тернопільської обласної ради, священнослужителі від ПЦУ, УГКЦ i християни-євангелісти звернулись до депутатів під час четвертого пленарного засідання 14-ї сесії Тернопільської облради і висловили велику стурбованість скасуванням таких уроків.
«Нас спонукало прийти хвилювання за майбутнє нашого народу, — сказав, зокрема, у своєму виступі владика Бучацької єпархії Української греко-католицької церкви Димитрій. — Дуже важливо зараз, як ми виховаємо молодше покоління. Це залежить від родини і від освіти, яка не тільки навчає, а й виховує. Нас турбує те, що в Києві хочуть усунути з викладання урок християнської етики. Просимо вас не бути байдужими до нашого прохання. Це голос не тільки голів конфесій, а й наших віруючих».
«Ми — християни, але питання, якої якості це християнство, неодноразово викликало занепокоєння всіх церков. Якщо ми бажаємо мати краще завтра для нашого народу, то повинні стати на захист сімейних цінностей. Виховання без моральних основ — ризиковане. Церква закликає підтримати ці навчальні програми», — зазначив владика Тернопільської єпархії православної церкви України Нестор.
На прохання очільників церков, предмет «Християнська етика» у школах Тернопільщини мають викладати з 1-го по 11-й класи, а в старших класах — ще й разом iз предметом «Основи сім’ї».
Ініціатори зареєстрували відповідний проєкт рішення, відтак депутати облради підтримали священнослужителів та, у свою чергу, звернулися до Міністерства освіти і науки України щодо збереження предмету «Християнська етика» у програмі закладів загальної середньої освіти України.