Головна Новини Керівники підприємств які перешкоджають мобілізації притягуються до відповідальності

Керівники підприємств які перешкоджають мобілізації притягуються до відповідальності

2347_900-300x248Від п’яти до восьми років позбавлення волі загрожує посадовим особам одного з найбільших підприємств, яке розташоване на території Бучацького та Монастириського районів Тернопільської області.

Кримінальне провадження відкрили правоохоронці проти керівників сільськогосподарського товариства відповідно до статті 114-1 ККУ – «Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань».

За словами начальника Бучацького райвідділу міліції Казимира Попіля, їхній райцентр виконав план по мобілізації лише на 32 відсотка. Одна з причин – перешкоджання керівниками великих підприємств краю.

Посадові особи, всупереч Закону України “Про мобілізацію”, не надають у військкомати списки військовозобов’язаних працівників, приховують їхні дані, не пускають відповідальних за мобілізацію на територію установи, а також відмовляються отримувати повістки з військкомату, адресовані їхнім співробітникам.

Окрім цього, деякі підприємства відмовляються надавати транспортні засоби та дорожно-будівельну техніку, яку після ремонтних баз направляють в зону АТО.

Наразі триває досудове розслідування і винні будуть притягнуті до відповідальності.

Схожі випадки ухилення від мобілізації зафіксовані правоохоронцями і в інших районах Тернопільщини. Усі факти перевіряються слідчими, а міру покарання визначить суд.