Головна Новини Картини жителя Чортківщини прикрашають будинки в Україні, Італії та США

Картини жителя Чортківщини прикрашають будинки в Україні, Італії та США

Житель села Нагірянка Степан Капій вже понад три десятки років вільний час присвячує улюбленій справі – малюванню. Його помешкання схоже на маленьку картинну галерею.

За цей період він створив близько сотні картин різних розмірів та сюжетів. Пан Степан розповідає, немає художньої освіти і не закінчував жодних курсів. Любов ж до малювання чоловік успадкував від мами, Т1.

«Коли я був студентом і старшокласником вона мені підказувала. Вона показувала мені те, як працювати з олійними фарбами та аквареллю. Вона більше в тих жанрах працювала і передала той свій дар мені», – зазначає чоловік.

У колекції – пейзажі рідних країв та навіть репродукції відомих світових полотен. Серед них і цей образ. Степан Капій ділиться, що працював над картиною таких масштабів близько півроку, адже хотів максимально точно відтворити сюжет і встигнути домалювати до Різдва.

Художник розповідає, працювати над створенням образів досить складно. Тому до цієї справи завжди підходить відповідально. Зазвичай, створення однієї такої картини забирає близько місяця. Коли ж полотно вже завершене, автор освячує в церкві створені образи.

Свої картини Степан Капій дарує близьким та рідним. Так, його картини прикрашають будинки не лише в Україні, а й в Італії та Америці.