Головна Новини Канцлер Тернопільської єпархії УАПЦ порушив наказ Предстоятеля

Канцлер Тернопільської єпархії УАПЦ порушив наказ Предстоятеля

18 червня, у неділю Всіх Святих духовенство та віряни Тернопільської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви вшанували пам’ять Чудотворної ікони Божої Матері Тернопільської.

В Кафедральному Соборі Різдва Христового (м. Тернопіль, вул. Руська, 22) за участі духовенства Тернопільської єпархії УАПЦ відбулось святкове богослужіння з Єлеопомазанням. Святкову літургію служили митрофорний протоієрей Анатолій Залізницький, протоієрей Петро Скрип, протоієрей Дмитро Лисак, протоієрей Петро Заєць, протодиякон Петро Рубльовський та інші .

По завершенню урочистого Богослужіння відбулася хресна хода із Чудотворною іконою Божої Матері Тернопільської навколо Кафедрального собору та спільний молебень всіх прихожан під відкритим небом.

Вперше за всі роки незалежності України на торжествах були відсутні архієреї Української Автокефальної Православної Церкви. Також з невідомих причин на святкування не з’явився майбутній вікарний єпископ Тернопільської кафедри – о. Даниїл Тарнавський.

Канцлер Тернопільської єпархії УАПЦ протоієрей Петро Заєць на свято наважився порушити наказ Предстоятеля про заборону носіння хреста з прикрасами. Незважаючи і на зауваження Митрополита Галицького Андрія (Абрамчук), яке пролунало на Єпархіальних зборах від 15 червня 2017 р.Б., о.  Петро продовжує носіння хреста з прикрасами, на який немає жодних законних підстав, повідомляє прес-служба Тернопільської єпархії УАПЦ