Головна Новини Кабмін б’є на сполох щодо головної реформи на Тернопільщині

Кабмін б’є на сполох щодо головної реформи на Тернопільщині

Перший заступник міністра регіонального розвитку України В’ячеслав Негода критично висловився щодо ситуації у ряді областей з прийняттям Перспективного плану формування територій у громад. У “чорний список” високопосадовця потрапила й децентралізована “по-новому” Тернопільщина, яка, як з’ясувалося, реформу проводить без Перспективного плану.
– Весь рік ми постійно працювали в цьому контексті з облдержадміністраціями – спільні наради, консультації, роз’яснення і доручення Мінрегіону з приводу активізації робити над Перспективними планами, – цитує В’ячеслава Негоду урядовий портал. В процесі кожна область запевняла, що питання під контролем і робота ведеться. Сьогодні ми бачимо дещо іншу картину. Не хотілося б робити передчасних висновків, але ті 11 обласних держадміністрацій та облрад, які ще не направили на затвердження Уряду схвалені Перспективні плани, м’яко кажучи, підставляють об’єднані громади. Зволікати з цим питанням неприпустимо, – наголосив перший заступник міністра регіонального розвитку.

Високопосадовець попередив, що у випадку відсутності перспективного плану нові громади в 2017 році ризикують залишитися без прямих міжбюджетних відносин.