Головна Новини Кабміну пропонують вирішити питання Почаївської Лаври на користь ПЦУ

Кабміну пропонують вирішити питання Почаївської Лаври на користь ПЦУ

Пропонується звернутися до Кабінету Міністрів України з вимогою вирішити питання передачі у безоплатне користування комплексів споруд Почаївської Успенської лаври та Києво-Печерської лаври Православної Церкви України.


Кабмін закликають передати Києво-Печерську Лавру ПЦУ – проект постанови
Народний депутат із фракції “Слуга народу” Андрій Богданець зареєстрував у Верховній Раді проект постанови №8012 про звернення Верховної Ради України до Кабінету Міністрів України щодо передачі у безоплатне користування комплексів споруд Почаївської Успенської лаври та Києво-Печерської лаври Православної Церкви України.

Постановою пропонується звернутися до Кабінету Міністрів України з вимогою вирішити питання передачі у безоплатне використання комплексів споруд Почаївської Успенської лаври та Києво-Печерської лаври Православної Церкви України.

Кабінет Міністрів України у тримісячний термін має поінформувати Верховну Раду України про виконання цієї ухвали.

Як відомо, обидві лаври контролюються УПЦ (МП). Дискусії про передачу Києво-Печерської лаври ПЦУ активізувалися під час російсько-української війни. У червні митрополит Епіфаній звернувся з листом до уряду щодо передачі церкви Києво-Печерської Лаври ПЦУ.