Головна Новини Йоулупуккі у Тернополі роздягнули, щоб тернополяни не конфліктували

Йоулупуккі у Тернополі роздягнули, щоб тернополяни не конфліктували

З пам’ятника Пушкіну в Тернополі зняли костюм Йоулупуккі. За словами директора Тернопільського туристично-інформаційного центру Тараса Ковальчука, це зробили через те, що тернополяни висловилися проти такої новорічної декорації:

“Ми бачили в соцмережах, як розділилося суспільство на дві частини, одна частина була – за, інша – проти. Але саме гірше, що ці події добавили дуже сильно політичного окрасу. Нікого ми не хотіли і не планували добавляти. Тому вирішили, щоби не продовжувати цей шум, критику з двох сторін, конфліктні відгуки в соціальних мережах, – вирішили повернути пам’ятнику попередній вигляд” – розповів він журалістам “Суспільного”.

Пам’ятник Пушкіну одягли в костюм Йоулупуккі в п’ятницю, 20 грудня. Тоді ж до п’єдесталу прикріпили дощечку з ім’ям фінського різдвяного персонажа, поруч поставили ялинку. За словами Тараса Ковальчука, костюм пошили з 15 м тканини, використали наповнювач, щоб був об’ємним. Виготовляли костюм два тижні. Заплатили за нього 4 тисячі гривень, це кошти підприємців “Файного зимового містечка”, на території якого розташований пам’ятник. Тарас Ковальчук назвав таку декорацію “хайпом”, туристичним підходом.

З пам’ятника Пушкіну в Тернополі зняли костюм Йоулупуккі
Source: Оригінальне

Як до цього тоді поставилися тернополяни:

Тернополянка Христина Водяна:

“Моя думка, що краще би було його не одягати. Чому? Тому що якщо вже поставили пам’ятник, значить цю людину за щось треба було би пошанувати, розказати дітям, людям молодим, за що його пошанували і за що поставили пам’ятник. Я не дуже схвалюють, я просто не розумію мотивації”.

Тернополянин Володимир Цаплан:

“Ну, краще б був звичайний пам’ятник, бо так то смішно виглядає якось. е знаю, може і прикраса, – виглядає не дуже”.

Тернополянин Віталій Павлюк:

“Нє ну трохи жостко, якщо чесно, нашо таке робити. Не знаю, цікаво хто це зробив.”