Головна Новини Йордан на Тернопільщині традиційно відзначать міжконфесійним водосвяттям

Йордан на Тернопільщині традиційно відзначать міжконфесійним водосвяттям

Проведення свята Хрещення Господнього обговорили на засіданні організаційного комітету, яке провів заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Юрій Юрик. Урочистості традиційно відбудуться на Набережній Тернопільського ставу 19 січня.

Як стало відомо під час засідання оргкомітету, після служби Божої в Архикатедральному Соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці, віряни та духовенство вирушать до хреста, встановленого на честь Хрещення України у парку Шевченка. Рух процесії розпочнеться орієнтовно об 11.40 год. Урочисте освячення води відбудеться о 12.00 год.

«Вже традиційно, з 2008 року, у Тернополі ми проводимо міжконфесійне водосвяття. Це унікально, бо освячують воду представники різних церков одночасно. Таке дійство в нас проходить двічі на рік – з нагоди свята Водохреща та Хрещення Русі. Водночас, традиція має важливе значення для утвердження міжконфесійної згоди та порозуміння в Тернопільській області», – зазначив начальник управління з питань внутрішньої політики, релігій та національностей облдержадміністрації Ігор Кульчицький.

Після Богослужіння тернополяни та гості міста зможуть набрати освяченої води до власного дому.