Головна Новини З 19 жовтня «червоний» рівень епіднебезпеки діятиме у 68 адміністративних одиницях

З 19 жовтня «червоний» рівень епіднебезпеки діятиме у 68 адміністративних одиницях

З 19 жовтня «червоний» рівень епіднебезпеки діятиме у 68 адміністративних одиницях

📍До «червоного» рівня епідемічної небезпеки з 19 жовтня буде віднесено 68 адміністративних одиниць у 15 областях, тоді як наразі він діє у 2 містах. Відповідне рішення прийняла Державна комісія з питань ТЕБ та НС на своєму засіданні 15 жовтня.

Про це повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко (Viktor Liashko).

📍«Усі області України, окрім Кіровоградської, потребують додаткових обмежувальних заходів через перевищення базового рівня захворюваності на коронавірусну хворобу, який становить 40 на 100 тисяч населення», – зазначив він.

🔴Зокрема, до «червоного» рівня епідемічної небезпеки потрапили 9 обласних центрів: Чернівці, Хмельницький, Чернігів, Харків, Сєвєродонецьк, Полтава, Суми, Івано-Франківськ та Тернопіль.

Крім цього, «червоний» рівень епіднебезпеки буде встановлений у 15 адміністративних одиницях Луганської області, у Волинській області – м. Володимир-Волинський, м. Нововолинськ та Ківерцівський район,у Донецькій області – Слов’янський район, у Житомирській області – м. Коростень, Коростенський, Лугинський, Любарський, Черняхівський та Чуднівський райони, у Київській області – м. Васильків та Бориспільський район, у Одеській області – м. Біляївка та Татарбунарський район, у Рівненській – м. Дубно, м. Вараш, м. Острог, Здолбунівський та Костопільський райони, у Сумській – Сумський район, у Тернопільській області – м. Бережани, м. Кременець, м. Чортків, Борщівський, Заліщицький та Монастириський райони, у Харківській – м. Люботин, Богодухівський, Лозівський та Первомайський райони, у Хмельницькій – м. Нетішин, м. Славута, Волочиський, Городоцький, Дунаєвецький, Красилівський, Старосинявський та Теофіпольський райони, у Черкаській – м. Канів, м. Сміла та Смілянський район, у Чернівецькій – м. Новодністровськ, Кельменецький та Кіцманський райони, у Чернігівській – м. Ніжин.

📌Обмеження будуть діяти, згідно спільного рішення національної та регіональних комісій з питань ТЕБ та НС, а також місцевих органів влади.

Уряд 13 жовтня прийняв зміни до умов адаптивного карантину, зокрема в національні індикатори визначення рівня карантинних обмежень.