Головна Новини З 16-го травня в Тернополі, можливо, запрацює частина промислових ринків

З 16-го травня в Тернополі, можливо, запрацює частина промислових ринків

У суботу, 16-го травня в Тернополі можуть запрацювати деякі промислові ринки. Це, передусім, стосується тих “ринків”, які в установчих документах оформлені як торговельні комплекси. Про це повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал, пише Суспільне.

Питання про надання дозволу на відновлення роботи об’єктів ринкової торгівлі вчора розглядала робоча група спільно з керівниками ринків та представниками ініціативних груп після того, як біля міської ради зібралися на акцію протесту близько 300-сот підприємців та продавців промислових ринків.

Наразі діяльність ринків (окрім оптових та агропродуктових) заборонена Постановою Кабінету Міністрів України.

Представники ринків спільно з міським головою Сергієм Надалом підписали лист до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. У листі йдеться про прохання розглянути Кабінетом міністрів України можливість надання дозволу на роботу непродовольчих ринків або надання можливості органам місцевого самоврядування самостійно приймати рішення щодо роботи ринків з врахуванням епідеміологічної ситуації у містах.

13 травня робоча група, зустрічаючись зі суб’єктами господарювання (ринками) розглядала, який у них статус об’єктів ринкової торгівлі.

Сьогодні робоча група міської ради виїде на ринки, щоб консультувати про дотримання заходів безпеки.

За результатами роботи групи на оперативному штабі буде прийнято відповідне рішення.

Перелік промислових ринків, які зможуть працювати від суботи, опублікують на сайті Тернопільської міської ради.