Головна Новини З 1 червня відновлюють залізничне сполучення з Бережанами

З 1 червня відновлюють залізничне сполучення з Бережанами

Відбулася зустріч голови райдержадміністрації Олега Захарківа та голови районної ради Василя Білика з начальником Тернопільської дирекції залізничних перевезень В.Д.Данилюком.

Обговорювались питання відновлення залізничного сполучення між Тернополем і Бережанами та перевезення осіб пільгових категорій.

Окрім жителів Бережан та сіл Мечищів, Підвисоке, Жовнівка, Рибники, Потутори, Саранчуки, Посухів і Літятин, через населені пункти яких пролягає залізнична колія, залізничними послугами зможуть скористатися і жителі сусідніх сіл.

Попередньо заплановано відновлення залізничного сполучення з 01 червня 2020 року.

Колись Бережани були однією зі станцій локальної залізниці «Львів – Підгайці». На жаль, практично вся ця залізниця була зруйнована нацистами в 1944 році. Збереглася тільки ділянка від Бережан до Потуторів, яка знаходиться на лінії «Тернопіль – Ходорів». По ній відбувався рух дизель-поїздів з Тернополя до Бережан, також на станцію Бережани заходили дизелі «Тернопіль – Ходорів» та «Тернопіль – Ходорів – Львів». У місті збереглася австрійська споруда вокзалу, який, проте, не обслуговує пасажирів.

Вже з 1 червня вона наповниться життям.