Головна Новини З 1 березня тернополяни платитимуть більше за електроенергію

З 1 березня тернополяни платитимуть більше за електроенергію

тариф

ВАТ «Тернопільобленерго» повідомляє споживачам, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, з метою ліквідації перехресного субсидіювання населення за рахунок інших споживачів електричної енергії постановою від 26.02.2015 року №220, зареєстрованою в міністерстві юстиції України 02.03.2015 року за №235/26680, встановлює з 1 березня 2017 року наступні тарифи на електричну енергію, що відпускається населенню.

Для споживачів, що проживають у містах (у тому числі, які проживають в житлових будинках, обладнаних кухонними електроплитами) (утому числі в сільській місцевості) за обсяг, спожитий до 100 кВт·год електроенергії на місяць (включно) — 90 коп. за 1 кВт·год (з ПДВ), за обсяг, спожитий понад 100 кВт·год електроенергії на місяць — 168 коп. за 1 кВт·год (з ПДВ).

Для багатодітних, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу встановлені тарифи на найнижчому рівні – 90 коп. за 1 кВт·год (з ПДВ) незалежно від обсягів споживання.

Електрична енергія, яка витрачається в багатоквартирних будинках та гуртожитках на технічні цілі (роботу ліфтів, насосів та замково-переговорних пристроїв, що належать власникам квартир багатоквартирного будинку на праві спільної власності) та освітлення дворів, східців і номерних знаків, відпускається за тарифом 140 коп. за 1 кВт·год (без ПДВ).

Електрична енергія, яка витрачається в дачних та дачно-будівельних кооперативах, садових товариствах, гаражно-будівельних кооперативах на технічні цілі (роботу насосів) та освітлення території, відпускається за тарифом 140 коп. за 1 кВт·год (без ПДВ).

Енергетики звертають увагу на те, що  для споживачів, які проживають у сільській місцевості та у місті встановлюється єдиний тариф та єдиний обсяг споживання за мінімальною ціною — до 100 кВт·год електроенергії на місяць (включно).

Всі роз’яснення щодо зміни вартості електроенергії можна отримати в у Національній комісії, що здійснює державне  регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, у регіональному представництві НКРЕКП в м. Тернопіль,  або ж на офіційному сайті НКРЕКП.