Головна Новини З Тернополя найближчим часом можуть літати рейси до Польщі

З Тернополя найближчим часом можуть літати рейси до Польщі

Тернопільський аеропорт

Тернопільський аеропортПро перспективи Тернопільського аеропорту налагодити співпрацю з аеропортами Європи та стати базовим для лоукостів повідомив (у ході розмови з першим віце-прем’єр-міністром України Степаном Кубівим під час його перебування на Тернопільщині) голова облдержадміністрації Степан Барна.

Наскільки вони реальні — покаже час. Однак наразі в тернопільських «повітряних воріт» таки з’явилася реальна можливість розчинитися на постійно, чого не було вже багато років.

Після включення в державну програму підтримки малих аеропортів із відповідним фінансуванням на модернізацію та проведення необхідних робіт аеропорт «Тернопіль» рік тому нарешті отримав сертифікат служби авіаційної безпеки, який засвідчив його повну придатність для прийому літаків.

А нещодавно було підписано угоду між комунальним підприємством «Тернопільавіаавтотранс» та ТОВ «Вулкан Ейр» щодо базування на тернопільському летовищі літаків Ан-26 цієї фірми, яка займається, зокрема, вантажними авіаційними перевезеннями.

Ще один напрям реанімації аеропорту, що його обласна влада розглядає зараз як перспективний, — це співпраця з відомим ПАТ «Мотор Січ», структурним підрозділом якого є однойменна авіакомпанія.

Під час ділової зустрічі керівництва області з її президентом В’ячеславом Богуслаєвим, як повідомляла прес-служба облдержадміністрації, йшлося про можливість виконання регулярних рейсів сполученням Київ—Тернопіль і Київ—Тернопіль—Жешув (Польща).

А також розміщення на базі Тернопільського аеропорту логістичного вузла для технічного обслуговування літаків і вертольотів компанії.
Світлана Мичко, Україна Молода