Головна Новини З Почаївської лаври до Києва відрядили “православних тітушок”

З Почаївської лаври до Києва відрядили “православних тітушок”

В СБУ підтвердили, що УПЦ МП відрядила з Почаївської лаври до Києва “православних тітушок”

Їхнє завдання – блокувати резиденції, де проживають константинопольські екзархи, причетні до надання Україні Томосу про автокефалію. Про це заявив на брифінгу заступник голови СБУ Віктор Кононенко.

– У понеділок їх привезли коштом Житомирської єпархії та киян. Одна з їхніх акцій мала відбутися вчора, проте, напевно, завдяки реакції блогерів, які завчасно попередили, що таке може бути, її не відбулося, – сказав Кононенко.

За словами Кононенка, ці акції планували проводити щодня. Також він зауважив, що ці особи «ідуть централізовано і відкрито», – Західний аргумент.

– Ми отримуємо всю інформацію, але не можемо супроводжувати їх, тому що вони діють в межах чинного законодавства, – додав він.

Також в СБУ повідомили, що фіксують останнім часом суттєву активізацію російських спецслужб для створення в Україні ситуації так званого «керованого хаосу» через організацію провокаційних акцій із задіянням представників вітчизняних громадських об’єднань.
– Російською стороною вже надано замовлення на проведення низки масових протестних акцій, зокрема біля будівлі Адміністрації Президента, з подальшою активізацією протистоянь для фізичного блокування державних установ, ‒ сказав Віктор Кононенко.

За його словами, вони підбирають та підкупляють організаторів, які мають переважно «в темну» використати активістів вітчизняних громадських об’єднань, зокрема патріотичної спрямованості. Головна мета псевдопротестних акцій, пікетів та петицій ‒ «примусити» керівництво країни до перемовин з агресором для укладання будь-якою ціною мирних угод на умовах, вигідних Росії. За інформацією спецслужби, також Кремлем розробляється низка заходів, які будуть реалізовані у разі отримання Україною Томоса від Вселенського патріарха.

– Вони передбачають, зокрема, інсценування та провокації, пов’язані із захопленням культових споруд нібито представниками праворадикальних організацій, ‒ наголосив заступник Голови СБУ.