Головна Новини З Почаєва УПЦ МП розпочинає “хрестовий похід” на Київ

З Почаєва УПЦ МП розпочинає “хрестовий похід” на Київ

Українська православна церква Московського патріархату оголосила Всеукраїнський хресний хід зі сходу і заходу на Київ. Із Заходу хід розпочнеться з Свято-Успенської почаївської лаври.

Про це йдеться в зверненні предстоятеля УПЦ (МП) Блаженнішого Митрополита Онуфрія, – повідомляє Укрінформ.

“З нашого благословення єпархіях Української православної церкви пройде Всеукраїнський хресний хід з молитвою за Україну, який розпочнеться 9 липня на заході України – зі Свято-Успенської Почаївської Лаври, а 3 липня на сході України. – Зі Свято-Успенської Святогірської Лаври 27 липня о напередодні святкування дня Хрещення Київської Русі і пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира, ці Хресні ходи зустрінуться в м.Києві на Володимирській гірці і разом пройдуть до Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, де будуть здійснені урочисті богослужіння “, – повідомляє Онуфрій.

Він закликав усіх, хто може стояти в строю протягом Хресного ходу – приєднуватися.

“Простого споглядання Хресного ходу -. Мало Це час проявити свою християнську совість Хто може йти у хресній ході довго. – Нехай іде Хто може пересуватися тільки в своєму населеному пункті. – Нехай це робить Можете нагодувати паломників. – Все це також є вашою участю в Загалом великій справі “, – зазначив Онуфрій.