Головна Новини З новою технікою у новий сезон: агрохолдинг CFG/«МРІЯ» презентував оновлений технічний парк

З новою технікою у новий сезон: агрохолдинг CFG/«МРІЯ» презентував оновлений технічний парк

Сучасні трактори та обприскувачі: з початку року CFG/«МРІЯ» інвестувала у сільгосптехніку вже 11 мільйонів доларів

Об’єднана компанія CFG/«МРІЯ» поповнила свій технічний парк новими надбаннями. У щойно придбаній партії техніки — 13 370-сильних та 18 240-сильних тракторів Massey Ferguson, 10 самохідних обприскувачів New Holland, ґрунтообробна й спеціальна техніка. Урочисте її представлення відбулося на одній із виробничих баз агрохолдингу CFG/«МРІЯ» . Звідти техніку розподілять по кластерах об’єднаної компанії.

Доречно зазначити, що це не перше розширення технічного парку у цьому році. З початку 2019-го CFG/«МРІЯ» закупила вже 60 одиниць сучасної сільгосптехніки, інвестувавши у цю сферу 11 млн. доларів. Невдовзі об’єднана компанія отримає ще 190 новітніх машин. Серед іншого, заплановане придбання комбайнів, навантажувачів, транспортних причепів.

У цьому сезоні маємо намір інвестувати у закупівлю техніки та новітні технології загалом 51 млн. доларів. Найголовніша задача команди цьогоріч — засвідчити, що з цими інвестиціями можемо отримувати серйозний та вагомий результат, демонструвати загальний потенціал компанії, — заявив операційний директор агрохолдингу CFG/«МРІЯ» Георг фон Нолкен.

Змогу настільки масштабно нарощувати власні технічні потужності компанія отримала завдяки своєму новому міжнародному інвестору – SALIC UK.

Репрезентацію сільгосптехніки відвідав і представник постачальника техніки – групи компаній Alkhorayef Group Адріано Луз. Він зазначив, що для нього велика честь розділити цю подію із CFG/«МРІЯ».

Сьогодні відбувається консолідація нашої співпраці, — зазначив Адріано Луз. — Ми збільшили чисельність обслуговуючого персоналу в Тернополі. За останніх кілька місяців для забезпечення вимог і потреб об’єднаної компанії CFG/«МРІЯ» вдвічі зросла кількість інженерів та інших працівників.

Усі присутні мали змогу пересвідчитися у перевагах сучасних моделей, оцінити потужність техніки та її економічність.

Так, самохідні обприскувачі, придбані CFG/«МРІЯ», вирізняються переднім розміщенням штанги. Завдяки цьому пил при роботі обприскувача не заважає робочому розчину взаємодіяти на рослинах. Ще один плюс цієї техніки — гігантський кліренс, що сягає 1,83 м. Він гарантує безпроблемну працю з найвищими рослинами, як-от кукурудза та соняшник у будь-якій стадії вегетації.

Незамінні в обробітку землі й нові трактори Massey Ferguson, їх можна використовувати у важких польових роботах, наприклад, при посіві чи ґрунтообробці. До того ж 240-сильні трактори завдяки додатковому обладнанню мають розширену функціональність, можуть застосовуватися у картоплярстві. Що ж до 370-сильного трактора, то ця модель визнана однією з найекономічніших у своєму класі.

Про комфортність роботи на нових тракторах заявляє і оператор Василь Радванський. Він зазначає, що працювати у ньому зручно, цьому сприяють спеціальні програми. Контролювати усі процеси оператору допомагає монітор.

Спочатку в опануванні трактора були деякі складнощі, адже таких сучасних моделей в Україні обмаль. До того ж операторові слід враховувати нюанси, що стосуються причіпного обладнання, — плуга, культиватора, обприскувача, сівалки. Дуже багато потрібних умінь та навичок дає практика, — зауважив Василь Радванський.

Однак об’єднана компанія CFG/«МРІЯ» комплексно підходить до питання свого технічного оснащення, а тому проводить співробітникам спеціальні навчання для роботи з новою технікою, інвестуючи таким чином не лише в потужності, а й в людські ресурси.