Головна Новини З наступного тижня на Тернопільщині вакцинуватимуть дітей

З наступного тижня на Тернопільщині вакцинуватимуть дітей

вакцина, дитина, БЦЖ

Міністерство охорони здоров’я України заявило про відвантаження першої партії вакцин від кору, паротиту та краснухи (КПК) в регіони країни, зокрема наступного тижня розпочнеться вакцинація на Тернопільщині.

Вакцину КПК вже отримали медзаклади Одеської, Миколаївської, Житомирської, Рівненської, Вінницької, Хмельницької, Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської, Волинської, Тернопільської, Київської областей та Києва.

Програма розвитку ООН заощадила для Міністерства охорони здоров’я України більше $ 500 тис. В порівнянні з цінами МОЗ в 2014 році.

У МОЗ зазначили, що вже з наступного тижня в областях почнуть робити щеплення дітей. Даною партії вакцини регіонах вистачить на три місяці, запевняють у відомстві.

«Це перша поставка даної вакцини, закупленої за кошти Державного бюджету України на 2015 рік. Інша частина закупленої вакцини КПК буде надходити протягом найближчих місяців. Загальна кількість закупленої Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) вакцини КПК становить понад мільйон доз », – підсумували в Міністерстві.