Головна Новини З міського бюджету Тернополя для КП «Тернопільелектротранс» виділили майже 19 мільйонів гривень

З міського бюджету Тернополя для КП «Тернопільелектротранс» виділили майже 19 мільйонів гривень

За кошти з міського бюджету куплять автобуси, відремонтують тролейбуси, побудують газову заправку

Із міського бюджету Тернополя КП «Тернопільелектротранс» виділили 18 мільйонів 902 тисячі гривень. За ці кошти підприємство придбає автобуси, відремонтує тролейбуси, побудує пункт для заправки авто газом, впорядкує інфраструктуру водного транспорту, а також забезпечить реконструкцію тролейбусних ліній.

За словами директора КП «Тернопільелектротранс» Андрія Мастюха, 15 мільйонів 600 тисяч гривень планують витратити на закупівлю 15 автобусів марки МАН А21.

«Ці автобуси — екологічно безпечні, відповідають стандартам «Євро-5». Вони доволі зручні, обладнані спеціальними місцями для людей з обмеженими можливостями», — зауважив Андрій Павлович.

Також цьогоріч підприємство планує капітальний ремонт двох тролейбусів. Відновлення рухомого складу обійдеться у 500 тисяч гривень. Два мільйони гривень витратять на реконструкцію тролейбусних ліній. Йдеться про повну заміну відрізка контактної мережі по вулиці Острозького.

«Ця частина контактної мережі доволі стара, і це впливає на експлуатацію тролейбусів і швидкість руху. Коли ми її замінимо, це дозволить виконувати більшу кількість роботи за меншу кількість використаної електроенергії. А це в свою чергу дозволить економити кошти, які підприємство платить за електроенергію», — каже Андрій Мастюх.

Ще за 102 тисячі гривень КП «Тернопільелектротранс» проведе обстеження причалів, сертифікує їх. Іншими словами, «приведе їх у повну бойову готовність» до відкриття сезону навігації. Також за ці кошти проведуть технічний огляд теплохода.

«Враховуючи те, що незабаром пасажирів у Тернополі окрім тролейбусів перевозитимуть ще й приблизно 20 автобусів, було ухвалено рішення побудувати пункт для заправки газом. Це дозволить економити кошти, адже у цьому випадку ми купуватимемо пальне за оптовими цінами, — каже директор підприємства Андрій Мастюх. — На це з міського бюджету виділено 700 тисяч гривень», пише сайт КП «Тернопільелектротранс»