Головна Новини З Великодня дорожчають теплоходні прогулянки

З Великодня дорожчають теплоходні прогулянки

Нову вартість прогулянок теплоходами «Герой Танцоров» і «Капітан Т.Г. Парій» затвердили під час чергового засідання виконавчого комітету міської ради 12 квітня. Тепер повне коло – від причалу біля готелю «Тернопіль» до Дальнього пляжу і назад – для дорослих коштуватиме 25 гривень, для дітей від 6 до 12 років – 10 гривень, а за підлітків, яким виповнилося 13 років доведеться платити, як за дорослого. Для дітей до шести років прогулянки катером безкоштовні. Якщо людина пливе тільки в одну сторону від причалу до пляжу або від пляжу до причалу, тобто робить піврейсу, то вартість становить 15 гривень для дорослих і 5 гривень для дітей від 6 до 12 років. Підвищення тарифів пояснюють необхідністю закупівлі запчастин та витрат на дизпаливо.

«Наші теплоходи досить старі, а чим старіша техніка, тим більше вона потребує ремонту, – пояснив Ігор Мединський, начальник управління транспорту, комунікацій та звязку. – Крім того, теплоходи беруть на 100 кілометрів дуже багато дизельного пального, бо там надзвичайно потужні двигуни. Скажу відверто, що теплоходи є збитковими, і фактично перебувають на дотації з бюджету міської ради. Цього року було виділено майже 700 тисяч гривень на капремонт теплоходу «Герой Танцоров». Якщо б ми цього не зробили, то він би вже не вийшов на воду у цьому сезоні. Розрахунки подає КП «ТЕТ», на балансі якого перебувають теплоходи. Їх вивчає управління економіки, а наше управління підтверджує технічну сторону необхідних витрат, які закладені у тариф. У результаті два управління виносять вердикт чи є потреба зміни тарифу, і скажу, що тут є потреба зміну тарифу.».

Нові тарифи на прогулянки катером вступають у дію з початком навігаційного сезону – з Великодня, 16 квітня. Якщо дозволить погода, то саме з цього числа катери розпочнуть курсувати Тернопільським ставом.

Раніше вартість квитків на теплоході для дітей дошкільного віку становила 5 гривень, а для всіх решта – 15 гривень. Її, рішенням виконкому, встановили у липні 2014 року.