Головна Новини Зірки іспанського футболу провели майстер-класи для тернопільських школярів

Зірки іспанського футболу провели майстер-класи для тернопільських школярів

Зіркові гості відвідали Тернопільщину – переможець Ліги чемпіонів УЄФА 2000 року, чемпіон світу збірної Іспанії серед U2, екс-гравець ФК «Реал-Мадрид» Давид Аганзо, та віце-президент Асоціації футболістів Іспанії Хесус Барбаділла. Програма спортсменів була доволі насиченою. Вони провели майстер-класи для тернопільських школярів, заклали капсулу під будівництво спортивного майданчика в парку Національного відродження, відвідали академію вуличного футболу, матч ФК «Тернопіль» з ФК «Дніпро».

Запросила на Тернопільщину іспанських футболістів громадська організація «Фундація зірок світового футболу «Діти». За словами її президента Ярослава Несторовича, приїзд спортивних гостей стане додатковим поштовхом для швидшого та інтенсивнішого розвитку футболу краю.

«Хочу відзначити, що футбол у Тернополі – один з найпопулярніших видів спорту. У нас налагоджена співпраця з міською владою, громадськістю, спонсорами. При нагоді хочу подякувати одному з наших найбільших спонсорів – «МРІЯ Агрохолдинг». Компанія допомогла нам придбати квитки для наших зіркових гостей. Окрім того, це не перший проект, який реалізовуємо спільно з МРІЄЮ», – зазначив Ярослав Несторович.

Саме Агрохолдинг ініціював відвідини футболістів Козової та Зборова, адже, як зауважив керівник Благодійного фонду «Агрохолдингу «МРІЯ» Василь Мартюк, Компанія орендує землі переважно у сільській місцевості, постійно спрямовує кошти на соціальний розвиток населених пунктів, і на спорт у тому числі, тому було важливо, щоб діти з районних центрів мали можливість поспілкуватися з гостями з Іспанії.

«Футболісти високого рівня, проводячи майстер-класи, не лише навчали дітей правильно поводитися з м’ячем, а й плекати дружбу, побратимство, підтримувати один одного. Це набагато важливіше, – наголосив Василь Мартюк. – Якщо навіть дитина не стане професійним футболістом, вона має вирости хорошою людиною, Спорт і футбол, зокрема, розвиває найкращі людські якості. Саме тому ми намагаємося підтримувати розвиток спорту, особливо в сільській місцевості».

До слова, у Зборові Компанія спільно з парафією церкви Різдва пресвятої Богородиці працює над спорудженням футбольного майданчика зі штучним покриттям. Компанія виділила близько 30 тис. грн. на його облаштування. Це унікальний випадок, коли на території церкви будується цілий спортивний комплекс. У храмі також є підвальне приміщення, де облаштована кухня, душові кабіни, спортивний зал.

Як зазначили гості, для іспанців при вихованні майбутніх юних спортсменів, в першу чергу, важливо виховати їх поведінку в грі, відчуття команди.

«Ми займаємося не лише суто спортивним вихованням, але й намагаємося розвивати кращі людські якості. Це наше завдання – виховувати дітей не лише хорошими спортсменами, а й людьми», – підкреслив Хесус Барбаділла.

Давид Аганзо розповів, що свій характер теж формував в таких умовах. «Я радий, що мені вдалося потрапити в спортивну сферу. Я понад 16 років грав як професіональний футболіст. Зараз я радію можливості допомагати і підтримувати розвиток футболу в Тернополі. Це важка робота, тому що не кожен з дітей стане професійним футболістом, але ми хотіли б, щоб ці діти зростали в спортивному дусі. Якщо комусь вдасться дійти до вершини футбольної майстерності, то ми будемо дуже щасливі», – сказав Давид Аганзо.