Головна Новини Зняття недоторканності з депутатів та суддів одвічне питання Незалежної України

Зняття недоторканності з депутатів та суддів одвічне питання Незалежної України

aa19b6bcd3ed958f6a0ff3be68f8fb63Зняття депутатської та суддівської недоторканності це питання, які порушуються з часу прийняття першої Конституції незалежної України з 1996 року. Про це сказав народний депутат України від Партії «Солідарність – Блок Петра Порошенка» Олег Барна.

«Питання рівності всіх громадян перед законом має бути фундаментальним поняттям. Недоторканість як судді, так і депутата, чи будь якого чиновника повинна ґрунтуватися на його порядності, честі та гідності святого виконання присяги, яку він дає» – сказав народний депутат.

«Навряд чи нам варто прислухатися до думки Венеціанської комісії щодо обмеження недоторканості, тому що ми не у Венеції, і такої системної корупції як у нас, немає ніде» – підкреслив нардеп.

«Тим паче, рішення Конституційного суду щодо обмеження недоторканості не має братися до уваги, враховуючи те, що більшість членів цього суду голосували за злочинні закони щодо зміни до Конституції за вказівкою Януковича» – додав він.

 «Те саме стосується і Вищої ради юстиції – не їй вирішувати чи притягувати чи не притягувати до відповідальності суддів, яка складається з тих же самих суддів» – зазначив Олег Барна.

На думку депутата доторканність будь якого судді, депутата, або чиновника повинна бути загальною, повною, без будь-яких обмежень на притягнення посадовця до відповідальності, порушення кримінальної справи проти нього, чи арешту за кримінальні та особливо за корупційні злочини.