Головна Новини Знову львівське сміття на Тернопільщині

Знову львівське сміття на Тернопільщині

З метою перевірки оперативної інформації щодо несанкціонованого видалення відходів на територію Монастирського міського сміттєзвалища Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області за участю представників Монастириської міської ради та КП «Монастириський комунсервіс» 17.03.2017 року проведено обстеження території вищевказаного місця видалення відходів.

Встановлено, що невідомими особами вантажним автомобілем вивезено та висипано відходи на площі 36 м2, висота яких в середньому складає 1 м. В ході обстеження виявлено паперові фрагменти, які підтверджують, що місцем утворення даних відходів є м. Львів.

Збитки, завдані навколишньому природному середовищу засміченням, становлять близько 80 тис. грн. Монастириській міській раді надіслано повідомлення від 20.03.2017 р. № 2-1/858 із зобов’язанням вирішити питання з ліквідації вказаних безхазяйних відходів.

Аналогічний лист від 20.03.2017 р.№ 2-1/863 для прийняття рішення надіслано постійно діючій комісії з питань поводження з безхазяйними відходами Монастириської районної державної адміністрації.

У зв’язку із тим, що у даному порушенні вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч. 1 ст. 239, матеріали листом від 20.02.2017 р. № 2-1/866, направлено до Монастириського ВП ГУ НП в Тернопільській області для прийняття рішення і встановлення винних.

Враховуючи, що  подібні  випадки почастішали, Державна екологічна інспекція звертається до небайдужих громадян звертати увагу на подібні факти та вчасно інформувати місцеві правоохоронні органи, органи влади та Інспекцію.