Головна Новини Знищенням дерев у Тернополі завдано шкоди на 8,2 тис.грн.

Знищенням дерев у Тернополі завдано шкоди на 8,2 тис.грн.

05.12.2018 року Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області на прибудинкові території будинку № 2 по просп. Злуки виявлено пошкодження зелених насаджень до ступеня припинення росту, а саме дерев породи яблуня, черешня, алича. Пні дерев разом із стовбурами викорчувані. На даній території наявні сліди проїзду техніки – трактора та місця викорчовування пнів дерев. Продукція дерев частково розкряжована, стовбури дерев породи яблуня та черешня знаходяться на місці. Розрахована сума шкоди склала 8238 грн.
За невжиття заходів з охорони зелених насаджень майстра дільниці ПП «ТернопільКомСервіс» притягнуто до адміністративно відповідальності за ст. 153 КУпАП на суму штрафу 510 грн.
У зв’язку з тим, що порушення природоохоронного законодавства скоєно невстановленим особами, матеріали справи направлено в Тернопільський ВП ГУНП в Тернопільській області для вжиття заходів згідно статті 214 КПК України.
У даному випадку змушує замислитись байдужість мешканців прилеглого будинку, під вікнами яких здійснювалось викорчовування дерев…