Головна Новини Злочинці з Росії відправляли українців в рабство

Злочинці з Росії відправляли українців в рабство

злочинЗлочинну групу, учасники якої декілька років переправляли наших громадян до Росії, де вони ставали трудовими рабами, викрили восени минулого року співробітники тернопільського управління по боротьбі з організованою злочинністю.

 Керівник групи – мешканець Російської Федерації разом з двома українцями завербували та передали у трудове рабство 17 людей. 

Працювала злочинна група на території Закарпатської, Тернопільської та Львівської областей. Українські посередники шукали людей із скрутним матеріальним становищем та пропонували їм доволі високооплачувану роботу в тепличному господарстві. Росіянин організовував проїзд та житло.

Людей відвозили до Краснодарського краю Російської Федерації. Їм забороняли спілкуватися та виходити за межі теплиць. Жили робітники в жахливих умовах, а працювали безкоштовно. Втекти можливості не було.

Сьогодні українські вербувальники затримані та перебувають під слідством. 19 березня 2015 року їм повідомлено про підозру за ч.3 ст.149 КК України із кваліфікуючою ознакою – вчинено у складі організованої групи – торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Слідче управління УМВС в Тернопільській області закінчило розслідування даного  кримінального провадження. Справу направлено до суду.