Головна Новини Злочинець який пограбував Штаб самооборони хотів пом’якшити покарання

Злочинець який пограбував Штаб самооборони хотів пом’якшити покарання

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ підтримав правову позицію колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційного суду Тернопільської області та залишив без задоволення касаційну скаргу засудженого Ігоря В., повідомили в прес-службі апеляційного суду Тернопільської області.

Вироком Чортківського районного суду від 20 листопада 2015 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Тернопільської області від 2 березня 2016 року, Ігоря В. визнано винним у тому, що, маючи непогашені судимості за майнові злочини, 57-річний засуджений вчинив нове правопорушення за ч.3 ст.185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення, що завдала значної шкоди потерпілому) та засуджено до 3 років 6 місяців позбавлення волі. Також на користь громадської організації “Самооборона Заліщицького району” з нього стягнуто 16 тис. 752 грн.

Судом встановлено, що у період із 30 квітня по 2 травня 2015 року в темну пору доби засуджений таємно проник у приміщення громадської організації в м. Заліщики Тернопільської обл., виламав дверці сейфу і викрав понад 24 тис. 840 грн., зібрані штабом національного спротиву на потребі воїнів АТО.

У касаційній скарзі та доповненнях засуджений просив ухвалу суду апеляційної інстанції скасувати та направити кримінальне провадження на новий судовий розгляд в апеляційний суд, але іншому складу суддів.

Заслухавши суддю-доповідача, пояснення засудженого,який підтримав касаційну скаргу, доводити прокурора про обґрунтованість винесених судових рішень, перевіривши матеріали провадження, колегія суддів ВССУ прийшла до висновку, що касаційна скарга задоволенню не підлягає з таких підстав.

Визнаючи висунуте обвинувачення доведеним, суд апеляційної інстанції у вироку послався на показати, дані в судовому засіданні бухгалтером громадської організації Галиною Г. в сукупності з протоколом огляду місці події, в ході якого Ігор В. у присутності понятих добровільно видав 4 тис. 961 грн. Також правоохоронці виявили та вилучили 3 тис. грн, що засуджений викинув на своєму подвір’ї, та 158 грн, які він намагався непомітно кинути в урну біля приміщення райвідділу поліції, що підтверджується відеозаписом камери спостереження Заліщицького РВ УМВС в Тернопільській області. Крім того, у своїх показах Галина Г. зазначила, що напередодні крадіжки бачила В. у коридорі штабу самооборони.

Враховуючи вищенаведене, Вищий спеціалізований суд України ухвалу апеляційного суду Тернопільської області залишив без змін, а касаційну скаргу Ігоря В. – без задоволення.