Головна Новини Здоров’я починається з тарілки: CFG/«МРІЯ» поширює серед молоді знання про правильне харчування

Здоров’я починається з тарілки: CFG/«МРІЯ» поширює серед молоді знання про правильне харчування

Шукати баланс між смачним та корисним вчились школярі у с. Жеребки, що у Підволочиському р-ні. Інтерактивне заняття, на якому розповідали основні принципи правильного харчування, провели представники Всеукраїнського освітнього проекту «Здорове харчування» спільно із об’єднаною компанією CFG/«МРІЯ».

«Бережи одяг, доки новий, а здоров’я — доки молодий», – кажуть у народі. А ще вважається, що міцне здоров’я починається із тарілки. Про користь їжі та її різноманіття розповідали освітяни школярам Жеребківського НВК. Після цього маленькі слухачі самі пробували створити свій здоровий раціон. Всеукраїнський освітній проект «Здорове харчування для дітей» мандрує навчальними закладами та мотивує дітей до здорового способу життя. Підтримала корисну ініціативу об’єднана компанія CFG\«МРІЯ». Агрохолдинг допомагає поширювати інтерактивні уроки у школах області.

Формат заняття цікавий, адже крім теорії дітям пропонують практично формувати свою тарілку здорового харчування.

«Ігрова форма проведення навчання має на меті ознайомити юних слухачів із основними правилами формування тарілки здорового харчування. І саме такий формат допомагає дітям запамятати інформацію, яку ми їм передаємо. Ця тарілка розроблена за участі Міністерства охорони здоровя України, а ми інформацію доступно доносимо до дітей. Дуже важливо, що існують соціально відповідальні компанії, які готові підтримати такі проекти та зробити вклад у формування здорової нації», – розповіла Алла Рожко, регіональний координатор проекту «Здорове харчування для дітей» у Тернополі.

Діти від роботи у захваті, у поміч їм приходять ножиці та буклети із супермаркетів. Обрані продукти вони вирізають на клеять на свою власну тарілку здорового харчування.

«Я стараюсь їсти багато фруктів та овочів, обідаю супом або кашею, але пропускаю сніданок. Знаю, що це погано, буду старатись їсти зранку. Сьогодні дізналась про тарілку здорового харчування, цікаво було почути, чим відрізняється раціон у різних країнах світу. Із собою забираю тарілку корисної їжі, яку зробила власноруч», – розповідає дев’ятикласниця Мар’яна.

Підтримка освітніх програм у школах є для компанії CFG/«МРІЯ» традиційною. Схожі заняття для дітей аграрії проводять із фінансової грамотності. Такі курси мають практичне значення, стають у пригоді в повсякденному житті та мають велику цінність, адже у компанії переконані: збережене здоров’я й освічена молодь – це запорука успішного майбутнього.

«Ми радо підтримуємо ініціативу, оскільки здорове харчування одна з важливих тем, про які повинні розповідати дітям. Якщо ми наблизимо школярів до здорового раціону, – це буде наша маленька перемога на шляху до побудови здорової нації. Це перший урок, який ми привезли у громаду, де обробляємо землю, але хочемо його розповсюдити на інші області. Уже маємо позитивний досвід проведення подібних заходів, до цього ми пропагували фінансову грамотність серед малечі. Сподіваємось, що знання, отримані на подібних заняттях, сформують у дітей корисні звички та допоможуть зробити їм крок назустріч здоровому способу життя», розповіла Наталія Мельник, менеджер проектів об’єднаної компанії CFG/«МРІЯ».