Головна Новини “Здоров’я дітей у небезпеці”: у лановецькій школі пліснява та грибок

“Здоров’я дітей у небезпеці”: у лановецькій школі пліснява та грибок

БАТЬКИ, вітаю з перемогою! Бо саме завдяки нашій активності і наполегливості ми добились цього. У нас буде не тільки підлога в спортзалі, яка відповідатиме всім нормам. У нас навіть буде відремонтовано повністю спортзал, повідомила у ФБ Оксана Жмака.

Сьогодні відбулася зустріч із керівником та відповідальними працівниками ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ
В ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ. Були озвучені результати перевірки спортзалу та суміжних класів. Було офіційно підтверджено наявність ПЛІСНЯВОГО ГРИБКА У ПРИМІЩЕННІ СПОРТЗАЛУ, РОЗДЯГАЛЬНІ, 5—В, 7—В КЛАСІВ. Параметри мікроклімату в даних приміщеннях НЕ ВІДПОВІДАЮТЬ ВИМОГАМ. Інші класи не перевірялись, і ніхто не може гарантувати, що у них безпечно перебувати. Хоча батьки відразу після зборів 14 лютого 2020 року направили письмове звернення відділу освіти, щоб була проведена перевірка всієї школи…

Як нам пояснили, потрібно негайно провести оброблення цих приміщень від грибка, це має зробити тільки спеціалізована організація. В спортзалі, який найбільше поражений цим грибком, потрібно знімати навіть верхній шар стін… От чому буде ремонт)

Після того знову потрібно провести таку ж перевірку, і якщо за результатами перевірки не буде виявлено грибка, то тільки тоді можна продовжувати чи закінчувати ремонт.

Нам наголосили спеціалісти даної служби, що саме МОКРЕ ДЕРЕВО, яке було використане під час ремонту призвело до цієї ситуації. А не побілка, яку нам намагаються нав’язати.

Саме дирекція школи має прийняти рішення про закриття школи на карантин чи інші заходи застосувати. А відділ освіти має знайти цю спеціалізовану організацію і заключити з ними договір. І від того, як ці дві установи спрацюють, залежить здоров’я наших дітей. І саме діти, вчителі та інші працівники школи залишаються заручниками в даній ситуації, і саме їх здоров’я перебуває у небезпеці. І вирішення даної проблеми не можна відтягувати до літніх канікул.

Я сама тільки три рази не більше однієї години була в спортзалі, але я відчула: сухість і дивне відчуття в горлі і носі, головний біль, сонливість, постійно хочеться пити….

Не вірте байкам, що цей грибок був завжди і що немає нічого небезпечного. Так само перед тим поширювали байки про те, що не варто надіятись на цю перевірку, бо мерія домовилась із Хомінцем, бо він наш колишній голова рда… Якщо нічого не робити, а тільки між собою говорити, то і змін ніяких не буде.

Також хочу щоб всі зрозуміли і почали контролювати провітрювання класів і коридорів в школі. Бо ми добре знаєм, як вони провітрюються. А це є дуже важливим і необхідним, особливо в даній ситуації.

Ще інформація для батьків. Щороку дирекція школи має заключати договір із спеціалізованою організацією для проведення дератизації і мати відповідний документ, що це було проведено. А не на словах пряснювати чому миші гуляють по школі….

Дана ситуація є дуже серйозною і саме від оперативності відділу освіти залежить здоров’я наших дітей. Тому ситуацію і надалі тримаєм під контролем. Бо і громадськість може заставити певні установи працювати відповідно до закону.

Поширюйте даний допис. Чим більше розголосу—тим швидший результат. На жаль у нас по іншому не можна….