Головна Новини Звільнений з посади директор КП привласнив комунальний сайт

Звільнений з посади директор КП привласнив комунальний сайт

Звільненого з посади директора комунального підприємства Тернопільської міської ради «Тернопіль Інтеравіа» Івана Сороколіта підозрюють в оборудках, пов’язаних із Інтернет-сайтом підприємства  webcam.te.ua. Про це пише «Ternopillive».

Як відомо, комунальним підприємством «Тернопіль Інтеравіа», яке представляє Тернопільську міську раду, спільно з провайдерами телекомунікацій «БіттерНет» та «Колумбус», маркетинг-центром «Далі» було засновано проект «Системи централізованого відеоспостереження міста Тернополя», що базується на діяльності Інтернет-сайту webcam.te.ua.

До цього ресурсу підключено усі комунальні камери відеоспостереження, які можна вільно переглядати он-лайн та замовляти відео з архіву. Це прописано у розділі webcam.te.ua/posluhy. Розроблено сайт було за кошти міського бюджету Тернополя. Однак, як виявилося, домен webcam.te.ua зареєстрований безпосередньо на фізичну особу Івана Сороколіта.

Також сторінки сайту webcam.te.ua підключені до сервісу контекстної реклами від Google (реклама, з якої надходять кошти за кожний її свідомий чи несвідомий перегляд (клік)). Виникає запитання, кому надходили кошти із реклами на сайті та за послуги, що надає ресурс.

В цьому контексті варто зазначити, що Стаття 364 Кримінального кодексу України «Зловживання владою або службовим становищем» передбачає: «Зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з корисливих мотивів чи в інших особистих інтересах або в інтересах третіх осіб, використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби …. карається виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років».

Як вже повідомлялося, нещодавно депутата та бізнесмена Івана Сороколіта було звільнено з посади директора комунального підприємства міської ради Тернополя «Тернопіль Інтеравіа».