Головна Новини Звернення Президента щодо надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні підтримали...

Звернення Президента щодо надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні підтримали депутати Тернопільської облради

Під час сесії Тернопільської обласної ради депутати підтримали постанову Верховної Ради України від 19.04.2018 року №2410-VIII «Про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія щодо надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні». Звернення Глави держави є надзвичайно важливим в умовах російської агресії, адже Єдина Помісна Православна Церква – це саме те, що об`єднує та гуртує українців.

«Сьогодні Україна як ніколи близька до появи власної Помісної Православної Церкви. Про це свідчить й прихильність патріарха Вселенського Варфоломія та синоду у Константинополі. Українці вибороли своє право на Помісну Автокефальну Церкву. Питання про її створення уже давно вийшло за межі церковного. Це питання нашого остаточного унезалежнення від Москви. Це така ж важлива справа, як здобуті безвіз та Угода про асоціацію з Євросоюзом, як боротьба за членство ЄС та вступ до НАТО», – наголосив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна. 

Президент Петро Порошенко сподівається на позитивне рішення Синоду Вселенського Патріархату про надання Томосу про автокефалію Українській Православній Церкві та закликає українців всього світу разом зі всією Україною молитися про це, адже це унікальна можливість вперше, більш ніж за 300 років, створити Єдину Помісну Православну Церкву і головне – Українську! Вперше за останні 30 років церковні ієрархи об’єдналися заради перемоги України і твердо стоять на позиції створення Помісної Церкви, щоб Його Всесвятість Вселенський Патріарх завершив цей процес.