Головна Новини Зборів: майже добу гасили торфяники

Зборів: майже добу гасили торфяники

3 вересня о 08 год. 50 хв. на пункт зв’язку ДПРЧ-17 Управління надійшло повідомлення про пожежу сухої трави та торфу поблизу с. Манаїв Зборівського району Тернопільської області.

Прибувши до місця виклику встановлено, що на відкритій території Гарбузівської сільської ради поблизу р. Серет виникла пожежа сухої трави, очерету та новоутворених покладів молодого торфу загальною площою близько 5 га.

download (22)

До гасіння пожежі було залучено черговий караул 17-ї Державної пожежно-рятувальної частини в кількості 4 чоловіки особового складу та черговий караул місцевої пожежної команди сел. Залізці в кількості 2 чоловіка.

Також, додатково до гасіння пожежі залучалися трактор МТЗ-80 з плугами та трактор ЮМЗ з причіпною цистерною для підвозу води.

Станом на 13 год. 40 год. 3 вересня 2016 року пожежу локалізовано.

Станом на 21 год. 00 год. 3 вересня 2016 року ліквідовано горіння сухої трави площею 1 га, очерету площею 0,5 га, а також покладів торфу площею 1,5 га.

 

У зв’язку із локалізацією пожежі та відсутністю подальшої загрози розповсюдження горіння, а також враховуючи настання темної пори доби, гасіння пожежі о 21 год. 00 завершено та буде продовжено 4 вересня 2016 р.  з 08 год. 30 хв.

 

Причина виникнення пожежі та матеріальні збитки встановлюються.

 

На місці події працювали оперативні групи Зборівського РВ та Управління ДСНС України у Тернопільській області.