Головна Новини «Збитків не було спричинено» – Богомол про сніговий колапс

«Збитків не було спричинено» – Богомол про сніговий колапс

https://realno.te.ua/У середині листопада 2016 року Тернопіль завалило снігом. Комунальні і транспортні служби міста були не готовими до раптового снігопаду. Через це частково було паралізовано рух транспорту, зокрема, на маршрути виїхало мало автобусів.

Декілька днів залишалися нерозчищеними під’їзди до дворів та двори біля будинків, оскільки у підрядника, який мав договір з міською радою про прибирання міста взимку, просто не було необхідної для цього техніки. Чому виникла така ситуація розбиралася спеціально створена комісія, до якої увійшли громадські активісти, депутати та працівники міськради. Ще до завершення роботи цієї комісії, 22 листопада подав у відставку Микола Лесів, який очолював управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології. У кінці листопада комісія рекомендувала міському голові також звільнити з посади заступника міського голови Владислава Стемковського та виключити його зі складу виконавчого комітету.

А на початку цього року, у січні, в обласному управлінні Національної поліції за наслідками снігового колапсу відкрили кримінальне провадження за частиною другою статті 367 Кримінального Кодексу України – службова недбалість. У наступні місяці під час прес-конференцій в управлінні журналісти цікавилися, які результати розгляду цієї справи. Начальник ГНПУ в Тернопільській області Олександр Богомол повідомляв, що розслідування триває і результатів ще немає. Тільки на останній прес-конференції, 25 жовтня, було повідомлено, які ж результати цього кримінального провадження.

«По сніговому колапсу минулого року проведено повністю перевірку і ревізію, – зазначив Олександр Богомол. – Збитків будь-яких спричинено не було. Кримінальне провадження підлягає закриттю, але прокуратура дала вказівки дещо доробити. Ми можемо всі матеріали надати громадськості для ознайомлення після прийняття рішення. У результаті розслідування та участі у ньому громадськості було змінено підрядника, який виконував роботи, доведено, що тендер на прибирання міста взимку був проведений неправильно і до тендерних пропозицій треба відноситись серйозніше: з’ясовувати чи підрядник має можливості усувати наслідки негоди, і були кадрові рішення прийняті в міській раді. Результат роботи громадськості і правоохоронних органів є, але притягувати до відповідальності не має за що тому, що збитків не було спричинено».