Головна Новини Збаразька лікарня оновлює медобладнання

Збаразька лікарня оновлює медобладнання

Якісно та швидко отримувати результати аналізів зможуть мешканці Збаража та району. Лабораторія у місцевій лікарні отримала технічне оновлення – сучасний біохімічний аналізатор крові. Такий подарунок зробила медичному закладу об’єднана компанія CFG/«МРІЯ».

Близько 50 пацієнтів щоденно звертається до лабораторії районної лікарні. Таке навантаження вважають великим, тому оперативність та якість завжди була пріоритетом медперсоналу. Підводила лише техніка – для старенького обладнання така кількість досліджень є непростим випробуванням. Однак тепер команді лаборантів на чолі із Марією Ковальчук, завідувачкою лабораторії, робота у задоволення, адже напівавтоматичний аналізатор перебрав на себе частину обов’язків: сам вираховує показники, витримує потрібні температури, оскільки має вбудований термостат, та ще й друкує результати. Цей помічник – крок назустріч як пацієнтам, так і медикам. Як відомо, для якісного діагностування хвороби аналізи – це вкрай необхідна складова, а автоматизований аналіз мінімізує людське втручання, тому і похибка тепер мінімальна.

«Я рада, що ми маємо можливість працювати на сучасній техніці. Цей апарат дозволяє отримати більш точні результати дослідження. До того ж, він простий у користуванні. Наші лаборанти пройшли попереднє навчання, та в нас проблем не виникає. Автоматизація роботи економить час і підвищує якість та, в якійсь мірі, спрощує і нам роботу, адже навантаження у нас велике», зазначає завідувачка лабораторії Марія Ковальчук.

Збаразька центральна районна комунальна лікарня обслуговує як жителів міста, так і приїжджих з району. Головний лікар Валерій Суконін зізнається, що медичний персонал дуже старається створити комфортні умови для пацієнтів, вчасно та якісно надати допомогу. Частково оновлюють техніку та проводять ремонт приміщень. Розповідає – у них є хороша команда медиків, яка докладає багато зусиль до досягнення високого рівня надання медичних послуг.

Компанія CFG/«МРІЯ» обробляє землі на території району, тому активно підтримує соціальні ініціативи. Покупка такого напівавтоматичного аналізатора крові – це не просто технічне оснащення лікарні, це підтримка пайовиків та жителів району, які звертаються за медичною допомогою.

«Вартість аналізатора – понад 110 тис. грн. І ми сподіваємось, що такий вклад у покращення технічного забезпечення лікарні буде виправданим та корисним для пацієнтів та лікарів. Створення конкурентоспроможного медичного обслуговування – це ініціатива, яку ми підтримуємо у регіонах, де обробляємо землі. Отримання якісної та вчасної медичної допомоги нам місцях – це дуже важливо, адже часто допомагає зберегти найцінніше – здоров’я», – каже Василь Мартюк, начальник соціально-інвестиційного відділу об’єднаної компанії CFG/«МРІЯ».

Ірина Пискур