Головна Новини Збараж може повтоити долю Тернополя та Львова

Збараж може повтоити долю Тернополя та Львова

Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області під час перевірки виконання делегованих повноважень органів виконавчої влади Збаразьку міську раду було зобов’язано прийняти рішення про відведення земельної ділянки для розміщення відходів і будівництва об’єктів поводження з відходами.

У відповідь на припис останньою проінформовано, що в березні поточного року Збаразькою міською радою ініційовано пошук земельної ділянки для облаштування полігону із складування та захоронення твердих побутових відходів (ТПВ) міста. У порядку взаємодії та з метою швидшого розв’язання означеної вище проблеми, активно долучились Тернопільська ОДА та Збаразька РДА.

Фахівцями вищевказаних органів виконавчої влади запропоновано ряд земельних ділянок, розташованих на територіях прилеглих до Збаража сільських рад, які є вільними та в силу свого розташування можуть бути використанні для облаштування сміттєзвалища.

Поряд з тим сесії сільських рад одноголосно відмовили у відведенні земельних ділянок, що унеможливлює подальший збір документів на влаштування полігону ТВП.

Узагальнюючи наведене, випливає, що вирішення питання облаштування полігонів ТВП можливе лише через серйозну та впливову підтримку розпорядника землі за межами населених пунктів, яким є Тернопільська  обласна державна адміністрація.