Головна Новини Збаражчанин заплатив за неіснуючий ноутбук 17 тисяч гривень

Збаражчанин заплатив за неіснуючий ноутбук 17 тисяч гривень

Купувати онлайн зручно, але слід дбати про безпеку.
Збаражчанин купував ноутбук. Приваблива ціна, запевнення власника, що техніка працюватиме довго і на совість – і ось покупець вже переводить 17 тисяч на картковий рахунок невідомого продавця. На цьому торги закінчилися –комп’ютер потерпілий не отримав, а оголошення зникло з сайту.
Застерігаємо від подібних втрат: зараз дуже популярні декілька сайтіів, де можна знайти товар за вигідною ціною. Однак не всі продавці там чесні. Найважливіше, звертати увагу на дату реєстрації продавця та якість оголошення, а також зв’язуватися з ним перед покупкою. Варто почитати коментарі від людей, які щось замовили і вже отримали відповідний товар. Зверніть увагу на дату реєстрації продавця на сайті. Шахраї часто створюють сторінку а коли знаходять жертву  – видаляють її.
Завжди перевіряйте всі контактні дані продавця, наскільки сумлінно він виставляє товар на вітрину. Якщо продавець надійний, купівля відбудеться за всіма правилами – товар вам відправлять або Новою поштою, або Укрпоштою чи будь-якою іншою службою доставки, де за фактом ви зможете його оплатити.
До того ж варто домовлятися з продавцем про можливість повернення товару в разі, якщо він вам не підійде. Про всяк випадок після покупки запишіть дату, час, номер телефону. Краще за все роздрукувати сторінку із замовленням або зробити скріншот.
І пам’ятайте – продавцеві не потрібен номер вашої банківської картки, тільки адреса для доставки та мобільний телефон. Наполегливо рекомендуємо НЕ надсилати передоплату на банківську картку продавця, якого ви не знаєте. Якщо продавець виявиться шахраєм, повернути кошти буде вкрай важко.