Головна Новини За 100 гривень чоловіка зробили інвалідом

За 100 гривень чоловіка зробили інвалідом

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційного суду Тернопільської області відхилила апеляційну скаргу захисника в інтересах обвинуваченого Михайла Н. на вирок Монастириського районного суду від 2 лютого 2017 року, про це повідомили сайт Реально в прес-службі Апеляційного суду Тернопільської області.

Цим вироком 37-річного Михайла Н. визнано винним в умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень групою осіб за ч.2 ст. 121 КК України та засуджено до 8 років 6 місяців позбавлення волі.
Відповідно до вироку суду, 13 березня 2014 року під вечір Михайло Н. після розпиття спиртних напоїв зі знайомими вийшов із будинку, що у с. Горожанка Монастириського району, на вулицю та зустрів свого односельця, потерпілого Ц., який також перебував у стані алкогольного сп’яніння. Михайло Н. нагадав останньому про заборговані ним 100 грн., що спричинило між ними словесний конфлікт, в ході якого у Михайла Н. виник злочинний намір щодо заподіяння Ц. тяжких тілесних ушкоджень. З цією метою він завдав потерпілому декілька ударів кулаком у груди, а коли той впав на землю, продовжував його бити ногами по голові та тулубі. У цей час із будинку вийшла інша особа, стосовно якої кримінальне провадження перебуває на стадії досудового розслідування, і також почала бити потерпілого ногами.
Таким чином, Ц. було завдано тяжкі тілесні ушкодження, що призвели до непоправної шкоди здоров’ю та в подальшому — до інвалідності 1 групи з необхідністю постійного стороннього догляду.
В апеляційній скарзі захисник обвинуваченого не погодився з кваліфікацією дій Михайла Н.за ч.2 ст. 121 КК України, просив вирок суду першої інстанції скасувати та направити кримінальне провадження на новий розгляд у тому ж суді, але в іншому складі суддів. Мати потерпілого заперечила проти поданої апеляції та просила залишити вирок суду без змін.
Перевіривши матеріали справи та доводи апеляційної скарги, колегія суддів прийшла до переконання, що суд першої інстанції належним чином дослідив докази у кримінальному провадженні, дав їм правильну юридичну оцінку і обґрунтовано прийшов до висновку про наявність у діях обвинуваченого ознак злочину, передбаченого ч.2 ст. 121 КК України.