Головна Новини За 10 000 грн хабаря сільський голова відсидить 5 років у в’язниці

За 10 000 грн хабаря сільський голова відсидить 5 років у в’язниці

Прокуратурою Тернопільської області забезпечено процесуальне керівництво та підтримання публічного обвинувачення за ч. 3 ст. 368 КК України  щодо сільського голови однієї із сільських рад Борщівського району, яка отримала 10 000 грн неправомірної вигоди.

  Прокурором доведено у суді що обвинувачена, перебуваючи на посаді сільського голови, вимагала та у вересні 2017 року одержала від підприємця  10 000 грн за прийняття позитивного рішення сесією сільської ради, а також за виготовлення та видачу самого рішення. У документі йшлося про надання дозволу на встановлення кіоску для продажу їжі швидкого приготування. Неправомірну вигоду в сумі        10 000 грн було зачислено на вказаний обвинуваченою рахунок у ПАТ КБ «Приватбанк», відкритий на її ім’я.
Вироком Борщівського районного суду особу визнано винною у вчиненні інкримінованого злочину  та призначено їй покарання у виді 5 років позбавлення волі з 1 роком позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням функції органів місцевого самоврядування, з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області